Hundarna

För det mesta har jag tre hundar, det är max för det liv jag och min familj lever. Passar mig också ganska bra att ha en äldre hund som kan underhållas och två yngre som behöver arbete och utveckling.

Timetolearn Tjeck

Timetolearn Tjeck

Tjeck är född 2016 och är efter Walkon Jet och Ricky Hutchinsons Sweep.
Tjeck är tillgänglig för avel, har HD B och är normal på IGS, CEA, SN och TNS.

Tjeck har varit med i landslaget i flera år och gått flera stora finaler.
Tjeck är en mycket samarbetsvillig hund, har naturliga hämt och lätt för att driva. Tjeck är mycket cool i huvudet och tar konflikter med fåren i lugn och ro. Jag kan lita på att han samarbetar med mig i alla lägen och att han inte ställer till det för sig i arbete eller på tävling. Tjeck vill alltid lyssna och samarbeta med mig och det värdesätter jag högt.
Tjeck har vunnit Unghunds-SM, vunnit semifinalen på Agria Cup, redan startat i två finaler och kom 2019 5:a på SM som 3-åring. 2021 kom han 2:a på NM och 2022 5:a.

Mate

Mate

Mate är född i maj 2021 och är efter Tjeck och Anna Wannerdts Jo. Det brinner lite i Mate ibland och det är något vi kommer att arbeta mycket med i vinter. I övrigt är han lättlärd, har naturliga flanker, fint djup och bra driv framåt. Denna vintern kommer vi att arbeta med att han ska bli trygg i alla arbetssituationer utan att tappa huvudet.


Lekebergas Jet

Jet är född i oktober 2022 och kom till mig som valp. Hon är efter Fårvallarens Des och Ingrid Drakenbergs Lass. Jet är en liten och energisk tik med naturliga utgångar och flanker. Hon har dessutom ett helt okomplicerat framåtdriv. Jet är en enkel hund vid sidan av och min mans favorit.

Buddy

Timetolearn Buddy

Timetolearn Buddy (GK vallhund) är född i oktober 2019. Han är efter Timetolearn Go och Johanna Johanssons Alec.
Till utseendet är han mycket lik Tjeck och har många likheter i sitt sätt att arbeta. Han har haft sitt första tävlingsår 2021 och kom där 6 på Unghunds-SM och kvalade till både SM och Agria.
Buddy är en drivande hund med tajta flanker och en viss dos av envishet. Buddy utvecklar mina förmågor eftersom jag verkligen måste fundera över hur jag på bästa sätt ska förklara vad jag vill. Han är inte riktigt som andra hundar utan kräver lite tankeverksamhet även om han har fin djurkänsla och naturliga tempoväxlingar så har det tagit lite tid att nå in under pannbenet på honom. Buddy har emigrerat till Danmark och arbetar på en förgård och tävlar lite. Där är han en riktig tillgång för veterinär Klaus som har honom.

Timetolearn Bits

Timetolearn Bits

Bits är född 2012 och en av mina bästa hundar någonsin. Han är framåt på gränsen till lite burdus och vill alltid arbeta. Han är en typ av hund som gärna tar konflikter om det finns möjlighet och det är både bra och dåligt. Han får jobbet gjort men i bland med lite för mycket kraft.
Bits ställer alltid upp för mig i arbete och på tävling, ibland med lite för mycket energi som ställer till det för oss men han har en stor plats i mitt hjärta just på grund av denna lojala vilja att lösa uppkomna situationer. Bits är trots sin framåtanda en lättjusterad och lydig hund som alltid är villig att lyssna. Bits är lite av den ständige tvåan, tvåa på unghudscupen, tvåa på SM, tvåa på Agria Cup men också 5:a på EM, 3:a på SM och i år vinnare av semifinalen på SM.Bits är pensionerad 2022.

Walkon Jet

Walkon Jet

Jet vann en av kvaldagarna på sitt sista EM, och kom tvåa i första kvalificeringen på VM. Stora prestationer för denna lilla dam.

Jet är mamma till både Bits och Tjeck och min första landslagshund. Av Jet har jag lärt mig nästan allt jag kan om vallning. Jet var en naturlig och lättränad hund med ett lite hett huvud. Det kunde vara både till hennes för- och nackdel men förs det mesta tog det oss långt i mästerskapen. Jet har blivit fyra på SM, deltagit i flera finaler internationellt, EM, semifinal på VM och NM.