Hundarna

2023
Tjeck och jag kom 5:a på Nordiska mästerskapen 2022, en prestation som jag är mycket nöjd med. Nu laddar vi som bäst inför högsäsongen 2023 som inleds med SM i augusti och sedan Agria cup samt Unghunds-SM för Mate. En härlig och ganska lugn säsong i år. Vi passar på att ta en tripp till Tyskland också för en större tävling med final.

Timetolearn Tjeck

Timetolearn Tjeck

Tjeck är född 2016 och är efter Walkon Jet och Ricky Hutchinsons Sweep.
Tjeck är tillgänglig för avel, har HD B och är normal på IGS, CEA, SN och TNS.

Tjeck är med i svenska landslaget sedan två år tillbaka och kommer under 2022 starta NM.
Tjeck är en mycket samarbetsvillig hund, han har naturliga hämt och lätt för att driva. Tjeck är mycket cool i huvudet och tar konflikter med fåren i lugn och ro. Jag kan lita på att han samarbetar med mig i alla lägen och att han inte ställer till det för sig i arbete eller på tävling. Tjeck vill alltid lyssna och samarbeta med mig och det värdesätter jag högt.
Tjeck har vunnit Unghunds-SM, vunnit semifinalen på Agria Cup, redan startat i två finaler och kom 2019 5:a på SM som 3-åring. 2021 kom han 2:a på NM och 2022 5:a.

Mate

Mate är född i maj 2021 och är efter Tjeck och Anna Wannerdt Jo. Han har verkligen fått det bästa av båda sina föräldrar så här långt. Han är lättlärd, har naturliga flanker, fint djup och bra driv framåt. Dessutom har han naturliga tempoväxlingar och fin djurkänsla. Jag har inlett träningen av honom nu och han ser verkligen lovande ut. Han har som alla unghundar lite eld i själen och ibland svårt att hejda sig men tar justering fint och vill verkligen samarbeta. I år kommer Mate att starta Ik2 och Unghunds-SM.

Timetolearn Buddy

Timetolearn Buddy

Timetolearn Buddy (GK vallhund) är född i oktober 2019. Han är efter Timetolearn Go och Johanna Johanssons Alec.
Till utseendet är han mycket lik Tjeck och har många likheter i sitt sätt att arbeta. Han har haft sitt första tävlingsår 2021 och kom där 6 på Unghunds-SM och kvalade till både SM och Agria.
Buddy är en drivande hund med tajta flanker och en viss dos av envishet. Buddy utvecklar mina förmågor eftersom jag verkligen måste fundera över hur jag på bästa sätt ska förklara vad jag vill. Han är inte riktigt som andra hundar utan kräver lite tankeverksamhet även om han har fin djurkänsla och naturliga tempoväxlingar så har det tagit lite tid att nå in under pannbenet på honom. Buddy har emigrerat till Danmark och arbetar på en förgård och tävlar lite. Där är han en riktig tillgång för veterinär Klaus som har honom.

Timetolearn Bits

Timetolearn Bits

Bits är född 2012 och en av mina bästa hundar någonsin. Han är framåt på gränsen till lite burdus och vill alltid arbeta. Han är en typ av hund som gärna tar konflikter om det finns möjlighet och det är både bra och dåligt. Han får jobbet gjort men i bland med lite för mycket kraft.
Bits ställer alltid upp för mig i arbete och på tävling, ibland med lite för mycket energi som ställer till det för oss men han har en stor plats i mitt hjärta just på grund av denna lojala vilja att lösa uppkomna situationer. Bits är trots sin framåtanda en lättjusterad och lydig hund som alltid är villig att lyssna. Bits är lite av den ständige tvåan, tvåa på unghudscupen, tvåa på SM, tvåa på Agria Cup men också 5:a på EM, 3:a på SM och i år vinnare av semifinalen på SM.Bits är pensionerad 2022.

Walkon Jet

Walkon Jet

Jet vann en av kvaldagarna på sitt sista EM. och kom två i första kvalificeringen på VM. Stora prestationer för denna lilla damen.

Jet är mamma till både Bits och Tjeck och min första landslagshund. Av Jet har jag lärt mig nästan allt jag kan om vallning. Jet var en naturlig och lättränad hund med ett lite hett huvud. Det kunde vara både till hennes för- och nackdel men förs det mesta tog det oss långt i mästerskapen. Jet har blivit fyra på SM, deltagit i flera finaler internationellt, EM, semifinal på VM och NM.