Hundarna

2020
Det här året har inte blivit riktigt som andra år. Alla mästerskap är inställda och jag har istället ägnat mig åt att träna och ge hundarna nya erfarenheter. Nu ser vi fram emot 2021 och hoppas att det under 2021 finns möjlighet att komma ut på banorna igen.
Detta året kommer jag att debutera med tillskottet Buddy han är efter Tjecks syster Go och Johanna Johanssons Alec.

Timetolearn Tjeck

Timetolearn Tjeck

Tjeck är född 2016 och är efter Walkon Jet och Ricky Hutchinsons Sweep.
Tjeck är tillgänglig för avel, har HD B och är normal på IGS, CEA, SN och TNS.

Tjeck är med i svenska landslaget i fårvallning och skulle starta både VM och EM 2020 som tyvärr blev inställda. Nu satsar vi på att kvala till nästa landslag när det ges tillfälle.
Tjeck är en mycket samarbetsvillig hund, han har naturliga hämt och lätt för att driva. Tjeck är mycket cool i huvudet och tar konflikter med fåren i lugn och ro. Jag kan lita på att han samarbetar med mig i alla lägen och att han inte ställer till det för sig i arbete eller på tävling. Tjeck vill alltid lyssna och samarbeta med mig och det värdesätter jag högt.
Tjeck har vunnit Unghunds-SM, vunnit semifinalen på Agria Cup, redan startat i två finaler och kom i år 5:a på SM som 3-åring. Han har kvalat in till SM och Agria Cup 2020/21 på endast 3 tävlingar.

Timetolearn Bits

Timetolearn Bits

Bits är född 2012 och en av mina bästa hundar någonsin. Han är framåt på gränsen till lite burdus och vill alltid arbeta. Han är en typ av hund som gärna tar konflikter om det finns möjlighet och det är både bra och dåligt. Han får jobbet gjort men i bland med lite för mycket kraft.
Bits ställer alltid upp för mig i arbete och på tävling, ibland med lite för mycket energi som ställer till det för oss men han har en stor plats i mitt hjärta just på grund av denna lojala vilja att lösa uppkomna situationer. Bits är trots sin framåtanda en lättjusterad och lydig hund som alltid är villig att lyssna. Bits är lite av den ständige tvåan, tvåa på unghudscupen, tvåa på SM, tvåa på Agria Cup men också 5:a på EM, 3:a på SM och i år vinnare av semifinalen på SM.

Timetolearn Buddy

Timetolearn Buddy

Timetolearn Buddy (GK vallhund) är född i oktober 2019. Han är efter Timetolearn Go och Johanna Johanssons Alec.
Till utseendet är han mycket lik Tjeck och har många likheter i sitt sätt att arbeta. Han har precis debuterat på tävlingsbanan när han blev klubbmästare i VP-klassen i oktober. Buddy är en drivande hund med naturliga hämt och bra djup. Han är lättjusterad och vill samarbeta även om han ibland visar lite envishet. Han har en väl utvecklad djurkänsla som ger honom naturliga tempoväxlingar. Nu behöver han erfarenheter från olika typer av djur och miljöer. Ska bli spännande att se om han håller hela vägen.

Walkon Jet

Walkon Jet

Jet vann en av kvaldagarna på sitt sista EM. och kom två i första kvalificeringen på VM. Stora prestationer för denna lilla damen.

Jet är mamma till både Bits och Tjeck och min första landslagshund. Av Jet har jag lärt mig nästan allt jag kan om vallning. Jet var en naturlig och lättränad hund med ett lite hett huvud. Det kunde vara både till hennes för- och nackdel men förs det mesta tog det oss långt i mästerskapen. Jet har blivit fyra på SM, deltagit i flera finaler internationellt, EM, semifinal på VM och NM.